Henkka tutustuu oppisopimukseen ja kokin ammattiin

Lapin oppisopimuskeskuksessa käynnistyi maaliskuun 2014 alussa hanke, jossa ammattistartin opiskelijat pääsevät tutustumaan oppisopimukseen. Oppisopimuksen ennakkojakson tavoitteena on valmistaa opiskelemaan oppisopimuksella, jos opiskelumuoto tuntuu sopivalta.

Henrik Vaattovaara aloitti ensimmäisenä Lapin oppisopimuskeskuksen ennakkojakson. Hän työskentelee vanhempiensa omistamassa yrityksessä kokkina ja toukokuun lopulla päättyvän ennakkojakson jälkeen hänen on tarkoitus aloittaa hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon opinnot oppisopimuksena, samassa työpaikassa. Tavoitteena on saada kokin paperit parin kolmen vuoden päästä. Henkka on tällä hetkellä Lapin ammattiopiston kirjoilla Ammattistartilla.

-”Ammattistarttiin kuuluu työssäoppimista ja päätin tehdä sen vanhempieni yrityksessä. Kun kuulin opettajaltani tästä vaihtoehdosta tutustua oppisopimukseen, lähdin tietysti mukaan”, Henkka kertoo. Henkan ennakkojakso kestää kaksi kuukautta ja sen aikana maksetaan yritykselle koulutuskorvausta opiskelijan ohjaamisesta. Palkkaa Henkka ei saa, koska kyseessä ei vielä tässä vaiheessa ole työsuhde.

Henkka kutsuttiin Lapin matkailuopistoon Rovaniemelle kahdelle lähipäivälle. Aiheena oli 
a la carte –keittiö, josta tulee yksi osa oppisopimuksena suoritettavaan tutkintoon. Henkka kehuu koulun ilmapiiriä ja sanoo, että kouluun oli mielenkiintoista tutustua ennen varsinaisen oppisopimuksen aloittamista.

-”Opiskelijoilla on tosi hyvä yhteishenki. Aloitan mielelläni kokin opinnot tässä koulussa, koska tunsin itseni heti tervetulleeksi. On mukavaa, kun on vihdoin löytänyt itselle sopivan alan ja opiskelumuodon, jossa viihtyy. Suosittelen tätä ennakkojaksoa muillekin omaa alaa ja opintoja etsivälle”, Henkka kertoo ja jatkaa kampasimpukoiden paistamista.

Kategoriat: Oppisopimusdiilit

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *