Työelämää ja opiskelua sopivassa suhteessa 
– Miikalle esimiestutkinto oppisopimuksella

Nuoresta iästään huolimatta 22 -vuotias Miika Huhtaniska on ehtinyt jo tehdä monenlaista hotelli- ja ravintola-alalla. Peruskoulun jälkeinen aika meni ammattilukiossa ja neljän vuoden jälkeen Miika valmistui sekä hotelli- ja ravintola-alan perustutkintoon että ylioppilaaksi. Opiskeluaikana Miika osallistui useisiin ammattitaitokisoihin, jotka olivat ammattitaidon kannalta merkittäviä oppimiskokemuksia. Hotelli Rantasipi Pohjanhovissa tehdyt harjoittelujaksot takasivat Miikalle siellä työpaikan ja sen jälkeen työelämä onkin vienyt mennessään. Työkokemusta on kertynyt Pohjanhovissa jo viitisen vuotta ja sinä aikana hän on ehtinyt toimia iltaravintoloiden vuoropäällikkönä sekä käydä ketjun sisäisenäkoulutuksena Restel Business Schoolin vuoropäällikkötutkinnon.  

Vaikka opiskelu vaatii aina ponnistelua, halusi Miika   kuitenkin hankkia viralliseen tutkintojärjestelmään kuuluvan tutkinnon, joka vastaisi hänen nykyistä työnkuvaansa. Hotelli-, ravintola- ja suurtalousesimiehen erikoisammattitutkintooppisopimuskoulutuksena tuntui sopivalta vaihtoehdolta ja työnantajakin suhtautui ajatukseen myönteisesti. Reilun vuoden mittainen koulutus räätälöitiin Miikalle siten, että hän suorittaa yhtenä tutkinnon osana baarimestarin erikoisammattitutkintoon kuuluvan tutkinnon osan.  Yrittäjyysosan tutkinnosta hän kun oli jo suorittanut Restelin koulutuksen yhteydessä.

Erikoisammattitutkinnon opiskelu on melko itsenäistä ja vastuu opiskelusta on pääasiassa opiskelijalla itsellään. Työpaikkakouluttajan rooli tämän tason tutkinnoissa on toimia lähinnä mentorina. Tutkintoon liittyvä lähiopetus järjestetään Lapin matkailuopistossa Rovaniemellä ja sitä on aina viikko kerrallaan. Miika on kokenut lähiopetuksen annin hyväksi lisäksi käytännössä omaksuttuihin tietoihin. Lisäarvoa koulutukseen tuovat muista työpaikoista tulevat opiskelukaverit, joilta saa ideoita ja ajatuksia myös omaan työhön.

Kunhan tämä tutkinto on valmis, suunnittelee Miika jo mahdollisesti jatkoa baarimestarin erikoisammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksesta. Miika pitää tärkeänä jatkuvaa osaamisen kehittämistä. Hän suosittelee oppisopimuskoulutusta henkilöille, jotka haluavat kouluttautua, mutta pysyä samalla kiinni työelämässä. Miikan kannalta työelämän ja opiskelun yhdistäminen onkin sujunut erittäin mallikkaasti. Toukokuussa Miika oli työnantajan palkintomatkalla Wienissä, kun Restel -ketju palkitsi Pohjanhovin parhaimpana iltaravintolana vuonna 2011.

Kategoriat: Oppisopimusdiilit

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *