Luna Second Hand -putiikki työllisti Idan oppisopimuksella

Yrittäjä Tiina Pennanen Luna Second Hand -liikkeestä vakuuttui 19-vuotiaan Ida Härkösenkyvyistä harjoittelujakson aikana ja halusi pitää kiinni hyvästä työntekjästä. TE-toimiston virkailija esitti vaihtoehdoksi oppisopimuskoulutusta, jota alettiinkin heti suunnitella oppisopimuskeskuksen kanssa. Liiketalouden perustutkintoon eli merkonomiksi johtava oppisopimus solmittiin kahdeksi vuodeksi ja TE-toimisto lähti mukaan tukemaan oppisopimuskoulutusta työnantajalle maksettavalla palkkatuella. 

Oppisopimuksen aikana Ida oppii ammattiin sekä työssä Luna Second Hand -liikkeessä että sovituilla tietopuolisilla jaksoilla Lapin ammattiopistossa. Luna on Rovaniemellä toimiva second hand –vaateliike. Liikkeessä myydään valikoituja design- ja vintagevaatteita sekä asusteita. Idan työtehtävät on sovittu merkonomin tutkinnon sisältöjen mukaisesti liittyen asiakaspalveluun ja myyntiin.

Sekä Ida että Tiina ovat olleet tyytyväisiä oppisopimuskoulutukseen. Idalle sopii hyvin työn ja käytännön kautta oppiminen ja hän kokee oppineensa muutaman kuukauden aikana jo paljon tärkeitä asioita. Lähiopetusta oppilaitoksessa on sopivin väliajoin ja se tuo hyödyllistä perustietoa alasta, joka täydentää näin ollen käytännön oppia. Ensimmäiset näytöt Ida aikoo antaa syksyllä. Työnantajan jatyöpaikkakouluttajan roolissa toimiva Tiina on Idan työskentelyyn ja kehittymiseen erittäin tyytyväinen. Tiinan mielestä olisi tärkeää, että nuoret löytäisivät sen alan, joka kiinnostaa oikeasti. Tällöin kehittyminen ja nopea oppiminen on mahdollista, kun nuori on aidosti kiinnostunut siitä, mitä tekee.

Tiinan mukaan Ida on asiakaspalveluhenkinen sekä hänellä on silmää sille, minkälainen vaate sopii kenellekin. Pienessä putiikissa työskenneltäessä asiakkaiden palvelu onkin avainasemassa. Aluksi Tiinalla oli hieman epäileväinen asenne oppisopimuskoulutuksen suhteen, koska oli kuullut sen olevan monimutkaista ja hankalaa. Hän yllättyikin positiivisesti, kun asiat lähtivät sujumaan jouhevasti eteenpäin, ilman sen suurempia byrokratian rattaita. 

Nuoren työntekijän palkkaaminen on tuonut Tiinan mukaan lisäarvoa yritykselle, koska Ida on antanut uutta näkökulmaa yritystoimintaan. Yhteistyö heidän välillään perustuu siihen, että asioista puhutaan suoraan molemmin puolin. Ja se toimii.

Kategoriat: Oppisopimusdiilit

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *