Ulla Hiltunen on vuoden työpaikkakouluttaja

Lapin sairaanhoitopiirissä oli vuonna 2011 55 oppisopimusopiskelijaa useassa eri tutkinnossa. Määrä on viime vuosina kasvanut, kun oppisopimuskoulutus on huomattu sairaanhoitopiirissä hyväksi tavaksi rekrytoida uutta ja kouluttaa olemassa olevaa henkilöstöä. Yksi Lapin sairaanhoitopiirin oppisopimusopiskelijoiden työpaikkakouluttajista on ylihoitaja Ulla Hiltunen. Hän on toiminut vastuukouluttajana sekä sosiaali- ja terveysalan että hallinnon alan oppisopimuksissa.

Lapin oppisopimuskeskus valitsi Ullan vuoden 2011 työpaikkakouluttajaksi. Perusteluna valinnalle on Ullan myönteinen asenne oppimiseen ja sen suunnitteluun, mikä tukee oppisopimusopiskelijan työssä oppimista juuri oikealla tavalla. Lisäksi tyypillistä hänen toiminnalleen on työpaikkakouluttajan tehtävään sitoutuminen oppisopimuksen alusta loppuun saakka.

Työpaikka on opiskelijan tärkein oppimisympäristö. Koulutuksen kannalta on keskeistä, että opiskelija saa mahdollisuuden tehdä monipuolisia ja ammattitaitoa kehittäviä työtehtäviä. Työpaikkakouluttajan tehtävä on opastaa opiskelijan lisäksi myös koko työyhteisöä oppisopimuskoulutuksen saloihih.

Vuoden työpaikkakouluttajaksi valittu Ulla Hiltunen on omaksunut työpaikkakouluttajan roolin oppisopimuskoulutuksessa erinomaisesti. Työpaikkakouluttajan tärkein tehtävä on ohjata oppisopimusopiskelijaa saavuttamaan ammattitaito, mutta lisäksi hän voi myös itse oppia ja kehittyä ohjauksen myötä.

Kategoriat: Oppisopimusdiilit

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *