Ammattitutkinnosta voimaa yrittämiseen

Kaisa Repo valmistui kolmanteen ammattiinsa, apuvälineteknikoksi, Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2003. Apuvälineteknikon työhön kuuluu apuvälinetarpeen arviointi ja sen perusteella tapahtuva apuvälinepalvelun tuottaminen. Vuonna 2010 Kaisa perusti Lapin Apuvälinepalvelu Oy – nimisen yrityksen, jonka toimialana ovat erilaiset ortoosit eli kehon ulkopuoliset tuet joko valmiina tuotteena tai yksilöllisesti suunnitellen ja valmistaen. Yrityksen tuotteita ovat esimerkiksi erityisjalkineet, tukipohjalliset ja painevaatteet. Yritys on ainoa lappilainen apuvälinepaja.

Kun yrityksen toiminta oli lähtenyt käyntiin, tuli tarve saada lisäosaamista yrittämiseen liittyen. Kaisa kävi yrittäjille suunnatun sähköisen markkinoinnin oppisopimuskoulutuksen ja sai siitä kimmokkeen lähteä etsimään kouluttautumismahdollisuuksia. Yrittäjän ammattitutkinto vaikutti tilanteeseen sopivalta vaihtoehdolta, koska siinä keskitytään nimenomaan yrittäjyystaitojen hiomiseen ja liiketoimintasuunnitelman kehittämiseen. Kaisan tavoitteena oli saada apua ja ideaa siihen, minne päin yritystoimintaa pitäisi suunnata. Lisäksi hän koki vertaistuen haun muista yrittäjistä tärkeäksi puurtaessaan yksin.

Kaisa on ollut erittäin tyytyväinen Intotalo Oy:n toteuttamaan koulutukseen, jossa keskitytään yrittäjänä toimimiseen ja jaksamiseen. Vaikka koulutukseen osallistuvat yrittäjät ovat eri aloilta, ovat yrittäjien ongelmat kuitenkin hyvin samanlaisia. Tietopuoliset jaksot ovat 2-3 päivän mittaisia ja ne ovat luonteeltaan osallistavia, opiskelijat keskustelevat paljon ja pohtivat ratkaisuja ryhmissä.

Yrittäjän oppisopimuskoulutuksessa työpaikkakouluttaja eli mentori on esimerkiksi joku toinen yrittäjä tai yrittäjänä aikaisemmin toiminut henkilö. Mentorin roolina on toimia yrittäjän tukena ja keskusteluapuna yritystoiminnan kehittämiseen liittyen. Oman mentorinsa kanssa Kaisa on säännöllisin väliajoin yhteyksissä saaden vertaistukea myös sitä kautta.

Oppisopimuskoulutuksen tavoitteena Kaisalla on kehittää sekä omaa työskentelyään ja jaksamistaan että mahdollisesti laajentaa liiketoimintaa palkkaamalla yksi uusi työntekijä. Kaisa suosittelee lämpimästi yrittäjän ammattitutkinnon oppisopimuskoulutusta muillekin yrittäjille. Koulutuksesta on konkreettista hyötyä niin yritystoiminnan kehittämiselle kuin yrittäjän omalle hyvinvoinnille.

Kategoriat: Oppisopimusdiilit

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *